Projekt.

Idag vaknade jag upp, utan någon som helst aning om att dagen skulle bli såhär bra. Inte trodde jag att jag skulle få ta del av så mycket. Vara så tacksam i slutet av min dag. Jag är så glad över att jag klev upp idag. 
Eftermiddagen bestod av ett möte på biblioteket med mig käre far som jag skulle intervjua. Sedan ett möte hos Anonyma Narkomaner. Det var bland det bästa valet jag gjort i hela mitt liv. Det är då ett litet projekt i Hälsopedagogiken som jag håller på med någonting som heter NA- Narcotics Anonymous, Anonyma Narkomaner. Det gjorde mig så tacksam för vad jag har och har fått. Så nu sitter jag här och har jätte mycket plugg framför mig och mer kommer. Men ändå har jag ett leende från den högra örsnibben till den vänstra. Riktigt härlig känsla må jag säga. 
Denna lilla bricka fick jag, på mitt första möte. Bara för idag.



Kärlek

Jag blev inte förvånad när jag fick detta sms denna Hockeykväll!


Se nedan


/ Beautiful



Jag lever för det här.


Foto: Daniel Briander.

Omgång tjugofem

Ingen blir längre förvånad när min såkallade IQ-Martin, gör såhär... Men som jag alltid säger, han kan allt. Allt.



Matchen började med att Sevc, som ni vet bär 55 på ryggen, utvisas efter 00:30 för hooking. Det var Wentzel som passade kassen denna kvällen och gjorde ett superjobb. Tackar hockeygudarna och våra fina spelare för det. Det var många chanser som missades och lägen som blev till något helt annat.

"Vi har vuxit in i matchen på ett bra sätt och har blivit det bättre laget. Vi skapar många bra målchanser, fortsätter vi så är det klart att vi sätter dit en puck" - Niklas Czarnecki. Det såg ganska mörkt ut ett tag men ordnade upp sig, mål efter mål trillade in. 4-1 tillslut. Perioderna såg ut såhär, (0-1,1-0,0-3). Jag kan inte vara mer stolt just nu. Vinst på borta plan, mot frölunda. Det laget jag ogillar näst mest.

/ DANIEL

Det här är världens sötaste 3-åring som jag fotade när han sov hos oss, min lilla kusin Daniel.



Motivation tack.

Insåg nyss att jag bara skjutit upp bloggen hela tiden. Går dock in på den och hoppas att den är trevlig att läsa, men är en besvikelse varje gång så nu gör jag något åt det! Dagen har varit ganska kaotisk, hit och dit har jag flygit på stan. Hittade dock jeansen jag ville ha. Ett par svarta högmidjade från carlings, blev superglad när dom passade såpass bra som dom gjorde. Nu sitter jag i soffan och ska börja plugga inom kort. Behöver verkligen det, eftersom jag har naturkunskaps-prov imorgon. Vi får väl se hur det går.. Jag tror minsan inte att det kommer gå sådär jätte bra, men kasst kommer det nog inte gå. Nu ska jag plugga lite, uppdaterar nog mer lite senare ikväll. (så säger jag alltid men händer aldrig så... vänta er att det inte blir något inlägg)



Dear John.

Just nu ligger jag i soffan och tittar på Dear John, underbar film. Sen gör jag även mitt första inlägg från mobilen. Häftigt häftigt.
Blev en tidig kväll för mig igår (åh nu har han kostym på sig!!! Alltså snyggingen i filmen)
Somnade runt elva, skönt det med faktiskt.
Senare idag kommer nog Emelie till mig, ska kolla upp det sen. Men jag har även en massa plugg så får se hur ja kirrar ihop det. Nu ska ja njuta av filmen.

/peace, fast mittenfingret.

Så blev håret föresten, rödare och jag älskar det!


autumn


Molkom


Klockan är halv åtta och jag har precis börjat kolla på Ace Ventura-Den galopperande detektiven med min käre far Niklas. Finns inte en enda dålig film med Jim Carrey, han är helt otrolig. Hur som helst, så var jag ute på en liten fotorunda på eftermiddagen. Jag är då inte nöjd, eftersom det började mörkna och jag har inte så mycket tålamod. Så jag trippade hem efter någon halvtimme. Vi käkade, spagetti och köttfärssås, pappis bästa. Sen dess har jag bara legat i soffan och försökt bli av med huvudvärk och sett på minst 3 filmer. Och min lördags kväll består även utav plugg, plugg och plugg. Eftersom jag har 3 prov nästa vecka och diverse inlämningar. Så nu ska jag fortsätta med det, samt fortsätta med mitt godis-och-dricka-förbud och njuta av ett äpple och en bonaqua. 
/Peace, fast mittenfingret.

Jag vet inte vad jag har att säga dig, du är så långt bort.

Med blåmålade naglar ligger jag nu i sängen och skriver detta ovärda inlägg om min dag. Lektionerna var sköna och ingen press idag, det är alltid lika skönt. Sen kom ju som sagt min snälla Morfar och hämtade mig på skolan för att skjutsa mig till frisören. Och så självklart är jag 20 minuter förtidig, så jag fick sitta och vänta i min ensamhet och mobilen. Sen så började hon dra i slingorna, såg ut som bläckvard i svampbob, ganska kul ändå... Sedan var det bara att vänta och skölja ur, resultatet blev lite mer rödbrun är mörkbrun. Det syns inte så värst mycket än, men det kommer bli ljusare med tiden. 

Tog aldrig några bilder, men det är struntsamma det.
Klockan närmade sig halv fem och jag skulle kila iväg till bussen för att bege mig in till stan för att träffa mina kära vänner Lisa-Mari och Felicia. Det är 4 året i rad vi går på Twilight. Det är våran tradition faktiskt, helt okej tradition om ni frågar mig. Vi såg alltså Twilight, breaking dawn. Hur bra som helst, dock ogillade jag slutet hemskt mycket. Tur det kommer en del 2 av breaking dawn. Enough om det.

Jag åkte direkt till mammas vänner för att kolla på idol och mysa lite. Helt okej kväll fakiskt, men jag är så trött nu så jag håller på att svimla. Laddar just nu ner filmen Bridesmaids, hoppas den är sevärd. Ha en fin kväll/natt.
Peace, fast mittenfingret.


Är alla lika snygga som mig på kvällen?
- Hm.. Tvek!

Jag i nuläget.

Idag har jag haft en ganska tuff skoldag. Mamma ringde och väckte mig 20 minuter innan jag skulle trippa iväg till bussen, så jag var ganska stressad redan från början. Och det blir aldrig bättre av irriterande människor som tar massa energi. Jag kände verkligen hur energin sögs ut ur mig när jag närmade mig skolan och dess lektionssalar. Men efter en stunds engelska blev det lite bättre. (Jag menar dock inte att jag mår bra av engelska, för det gör jag absolut inte...)
Sen hade vi Naturkunskap, och det gick så otroligt förvånadsvärt bra. Sen hade jag ett hål då jag pluggade inför mitt omprov jag skulle ha någon timme senare, i Lärande och Utveckling. För er som missat så går jag Barn och Fritid på Hammarögymnasiet. 
Provet kom, det gick faktiskt bra om jag ska vara helt ärlig. Så nu håller jag tummarna för att jag ska bli godkänd i det. 



Just nu ligger jag och pluggar inför engelska-glosorna jag har imorgon bitti. Inte svåra, men alltid lika bästa att plugga lite. Ganska skönt att veta att jag bara har 3 lektioner imorgon. Engelska, Människorsmiljöer och tillsist Svenska. Så det är skönt. Efter skolan så hämtar min morfar upp mig för att jag ska till frisören och slinga håret. Hur det blir får ni se imorgon eller på lördag. Nu ska jag fortsätta plugga. Kanske bjuder på något litet inlägg senare. 
Peace, fast mittenfingret.

21:43




Idag då så har jag äntligen fått mitt nya objektiv. Jag är så himla lycklig, det verkligen bor i mig nu. Mitt kära 50.mm f/1.8
Jag tog lite bilder på kissemissarna förut, men ljuset var så hemskt så det blev inga höjdarbilder direkt. Men under helgen, då blir det bilder för hela slanten. Jag åker ju till molkom på lördag, då släpper jag inte min kamera ur sikte, det är en sak som är säker! 

I väntan.

Idag när jag klev upp ur sängen kände jag verkligen hur knäna ville vika sig och somna om igen. Men icke, då börjar man 8:30 och måste stiga upp i tid när skolan ligger så långt bort. Bättre blev det då inte i skolan, en långsam dag. Men den tog äntligen slut klockan 3. Ända sen jag kom hem har jag röjt i mitt nyrenoverade rum. Är supernjöjd med mina nya gråa tapeter och det gråa golvet. Blir nog bilder när möbleringen är klar etc.
Dessutom så har jag ju beställt mitt nya objektiv, som har kommit idag. Men det blev aldrig av att vi hämtade det.. Så det kommer vara i min hand imorgon istället. Jag längtar som ett litet barn efter julafton. Så himla spännande! Men nu ska jag smörja in mig med diverse produkter. 
Peace, fast mittenfingret.

Just one call, can save my night.

Gosikissen
Just nu ligger jag i soffan och borde plugga. Dock har jag redan läst lite, men jag ska läsa mer. Snart... Hade tänkt måla naglarna också, får se om det hinns. Just nu dödar min hosta mig ganska rejält. Ska snart ta lite hostmedicin så blir det nog lite bättre. Just nu är vattenflaskan min bästavän.
Jag och Rebecca tog oss en promenad genom staden förut. Fasiken vad vacker min stad är, jag bara älskar den. Så otroligt mycket. Hockeyns huvudstad, Karlstad. Jag kan inte beskriva min abstinens. Jag saknar huvudrollen i mitt liv, hockeyn. Jag är helt borta, gör mig hel. Ge mig hockey.
Tack och bock. Peace, fast mittenfingret.

Farsdag.

Jag höll på att glömma att det var farsdag och att vi skulle gå upp till mormor och morfar för att äta mat och sedan fira lilla Maja som fyller år på torsdag. Men nu har jag skrivit det, och jag tog med mig min lilla ögonsten (kameran) faktiskt, bilderna blev katastrofala men det är så det är ibland... Nu när jag kommit hem, lagt mig i sängen och ska snart börja röja så lyssnar jag på lugn musik för att varva ner lite. Hoppas ni har tagit hand om era pappor och mor och farföräldrar osv plus. Jag ska iallafall ringa min pappa nu.


Världens bästa Morfar. 

Världens bästa Mats.

Världens bästa kusiner. Maja&Elina.

13:23

Du kan tyvärr inte styra dina känslor.
- Tack, det har jag märkt.



Jag har kommit hem efter att ha sovit hos Rebecca, blev en riktig film kväll/natt. Alltid lika mysigt med henne. Nu snart ska jag väl ta och börja göra iordning i rummet eftersom imorgon kommer dom och ska tapetsera om och hela köret. Jag vet ingenting annat jag ska göra idag, eller jo.. Tyvärr måste jag plugga gärnet. Jag hoppas det ger resultat. Senare ikväll ska jag nog ta en löprunda, rensa tankarna osv plus. Funkar alltid. Vi hörs antagligen senare. Peace, fast mittenfingret.

Du är högst upp på min önskelista


Friday night.

Skolan gick fort igår och jag fick till och med skjuts hem, fruktansvärt tacksam för det. Sen åkte jag hem och städade och gjorde iordning lite. Senare åkte jag till Anton och tillbringade min fredagskväll tillsammans med honom. Vi såg på någon skräckfilm jag aldrig ser igen. Timmarna gick, runt tolv åkte jag hem. Och min huvudvärk jag hade går inte ens att beskriva. Jag tackar gud för att han uppfunnit värktabletter. Tillslut somnade jag, med ett leende på läpparna.

Vaknade upp idag runt 9-10 åkte med mamma till stan för att tänka på annat, sen har vi varit lite här och där. Dagen har gått ganska sagta.. Nu ligger jag hemma hos Rebecca och ska snart ha lite film-maraton och tänka på massa annat. För kärlek är som sagt usch och bläääää ibland. Ni får ha en mysig kväll.

När känslorna tar över.

Idag som sagt skulle vi mötas på UNO klockan 8:20. Så jag och Rebecca mötte upp våra kära klasskamrater på torget och tog följe dit. När vi väl var där så fick vi vänta en stund, men tillslut fick vi gå in i "bion" för att se filmen Freedom writers. Väldigt bra film, men det fanns nog inte en själ som inte fällde en tår under filmens gång. Grät jag? Om jag gjorde.. Sen träffade jag Malin på hennes skola, samt Anton. Trevliga själar om man säger så. Dagen har varit helt okej och eftermiddagen har varit lugn eftersom jag är så otroligt trött.

Just nu ligger jag i sängen och kollar på Sverige-Tjeckien. Och min kärlek till tjeckien och Martin Sevc så håller jag ju självklart på Tjeckien som just nu leder med 5-2. Riktigt skönt om man säger så! Nu skall jag fortsätta titta på mina killar. Puss.


Fina paret.

För ett tag sen så fotade jag bth-bilder med Emelie. Då Rebecca och Hampus var modellerna. Hittade några söta bilder på bara dom. Tänkte dela med mig lite faktiskt. Hoppas ni gillar det..



Crazy



Just nu ligger jag och skrattar ihjäl mig för att min katt har nytt tagit sig ett dopp i toaletten. Stackars kisse men.. hysteriskt kul.

Idag har jag varit och klippt mig. Och jag är så himla glad över att det knappt syns för att jag äntligen börjar få rätt långt hår. Så det är ganska skönt. Sen började jag 12:05 idag för dom två första lektionerna var inställda. Rätt gött det! Så jag var ganska utvilad inför matte och samhällskunskap. Skön dag i korta drag.
Imorgon ska hela ettan vara på UNO. För att göra någonting jag absolut inte minns, men det blir säkert kul. Sen så äter vi på tingvallagymnasiet och sen tillbaka till UNO. Så det är ännu en slapp dag, och jag klagar inte om man säger så..

favorite

 

 

I  c o u l d   s t a y   a w a k e   j u s t   t o   h e a r   y o u   b r e a t h i n g 
W a t c h   y o u   s m i l e   w h i l e   y o u   a r e   s l e e p i n g 
W h i l e   y o u ' r e   f a r   a w a y   a n d   d r e a m i n g 
I   c o u l d   s p e n d   m y   l i f e   i n   t h i s   s w e e t   s u r r e n d e r 
I   c o u l d   s t a y   l o s t   i n   t h i s  m o m e n t   f o r e v e r 
W h e r e   e v e r y   m o m e n t  s p e n t   w i t h   yo u   i s   a   m o m e n t   I   t r e a s u r e

D o n ' t   w a n n a   c l o s e   m y   e y e s ,   d o n ' t   w a n n a   f a l l   a s l e e p 
' C a u s e   I ' d   m i s s   y o u  b a b y   a n d  I   d o n ' t   w a n n a  m i s s   a   t h i n g 
' C a u s e   e v e n   w h e n   I   d r e a m   o f   y o u   t h e    s w e e t e s t   d r e a m   w o u l d   n e v e r   d o 
I ' d   s t i l l   m i s s   y o u   b a b y   a n d   I   d o n ' t   w a n t   t o   m i s s   a   t h i n g     ♥


- Nu är det bara du som fattas

Nu har jag precis lagt mig i min säng, efter att ha städat hur länge som helst. Damsugit och damtorkat, riktigt rent nu. Förutom hyllorna som är på vägen, hehe.. Men dom får vänta... Nu har jag massa tända ljus och lyssnar på underbar musik. Hur mysigt är inte det?


Imorgon har vi inställt idrott tyvärr, och håltimme på 3 timmar.. Det är ganska drygt eftersom jag går på hammarö. Det tar en halvtimme in till stan och sen ska man tillbaka också. Och risken är ju att man bränner up palla pengarna om man åker till stan, iallafall jag.. Haha.. Vi får se hur vi gör. Men nu ska jag mysa ner mig ännu mer.

Beftif på befök

Igår hade jag min beftif Emelie på besök för att ge henne hennes födelsedagspresent och så skulle hon överlämna min. Dock var det snart en månad sen båda fyllde år. Men bättre sent än aldrig! Hon visade mig bland det sötaste och roligaste klippet på en liten tjej som träffar Nicki Minaj på Ellen Degeneres show. Så otroligt go!!!

Jag fick iallafall en klocka. Och jag lovar er att det är den finaste klockan jag har och haft. Den är så otroligt fin. Det är en sådan klocka jag önskat mig sedan i somras också så blev lite extra glad! Tack min beftaven.
Vi avslutade kvällen tillsammans med att kolla på "Hur många lingon finns det i världen?" Jag har nog sett den filmen över 20 gånger, och jag tröttnar aldrig. Världens bästa film, borde komma en 2a på den tycker jag! Enough about yesterday.

Siffrorna får mig att rysa.

Efter en lång kväll ligger jag avslagen i sängen och försöker sova egentligen, men det går inte så bra. Klockan är ju som sagt 3 så det är kanske dags, haha... Matchen slutade 3-1 och jag är en väldigt lycklig tjej just nu. Eftersom att Martin gjorde första målet, han kvitterade. Min Man. Martin Sevc. Efter matchen så åkte jag hem till Ida där även Rebecca befann sig. Vi delade mycket skratt kan jag lova och kul hade vi, sen åkte vi till stan och träffade lite människor. Vi var inte riktigt som vi skulle men det var helt okej. Men nu trillar mina ögon ur sängen så ska stänga ner datorn och allt som har med omvärlden att göra. Godnatt.

Ibland är du oönskad

Men nu så har du fastnat

långt här inom mig.

Och jag behöver bränsle

som kyssar ifrån dig.

Men hur hanteras kärlek

i en dålig konjunktur?

Det här är sjuka dagar

och det finns en enda kur.

Det är ju du som mig kan hela

men du ger mig också men.

Med ditt hår som är av guld

och *med* din hud så vackert len.

Jag kan då inte hjälpa

att du ler som Venus själv.

Varför är det bara jag

som sitter ensam här ikväll?


Edsvalla



Det är dig som alla jagar.

Nu sitter jag helt slut i min underbara aldelles egna säng, efter två fina dagar i edsvalla. En kort sammanfattning om gårdagen låter ungefär såhär, jag hatar livet ibland. Mer behöver jag inte säga. Jag vill inte skriva ut siffrorna. Jag vill inte prata om det. En sista sak bara.. Jag ogillar AIK så mycket man kan. Tänkte ifall ni undrade...
Klockan var 10:00 när jag satte mig upp och stirrade runt mig. Tänk er att jag somnade 3-4, och vaknade 10:00. Jonna i ett nötskal. Jag kan vara uppe hur länge som helst, men vaknar så förbannat tidigt ändå. Inte alltid lika kul.
Men vi gick upp och åt lite frukost och klädde på oss för att sticka ut i skogen för att ta lite kort och promenera, och givetvis äta korv med bröd. Det är så man gör när man är ute på äventyr. Katterna följde med oss som hundar, hela vägen. Jag har haft en riktigt mysig dag om man säger så. 

Klockan närmade sig fyra och moster körde hem mig samtidigt som hon körde min minsta kusin Maja till mormor. Jag gick nästan på en gång till Rebecca för att ta hand om henne, man ställer alltid upp! Eller hur? Så vi gjorde oss iordning för att sticka in till stan en sväng och kollade runt lite. Åkte några linjer buss fram och tillbaka för att rensa tankarna. Det låter lite små konstigt jag vet. Men när vi gjort så för att rensa tankarna och lyssna på musik i 4 år så har det blivit som en liten tradition när vi behöver. Men nu är mitt huvud fullt av tankar och ideér. Positiva och tyvärr negativa, men jag ska försöka göra något gott av dom.

Hockeynight.

Sitter just nu, väldigt spänd i soffan hemma hos min moster med familj. Ikväll är det hockeykväll här i edsvalla. 0-1 till Färjestad, är sifforna just nu. Så jag andas iallafall ganska regelbundet. Tänkte bara uppdatera min dag lite kort. Vaknade upp tillsammans med Ida runt halv tolv. Ganska chill dag, med mys framför tv'en på shemat. Snart har jag inte tid med er längre, för matchen drar igång igen. Det ser iallafall bra ut för mina pojkar. Mina fina pojkar. Martin är ju fortfarande avstängd, det gör ont men jag står upp. Står upp för honom. Han är snart tillbaka.

- Martin Sevc.

Jag har ju som sagt lovat att skriva om Martins straff. Så nu gör jag det.

I lördags mötte vi HV71, även kallade Hiv 71. Matchen i sig var som den skulle. Dock var vi i underläge. Men hela ståplats armar lyftes mot taket. Vi hyllade spelarna. Vi kämpade för att det skulle ordna sig.
När andra perioden var slut, så fanns en viss Daniel Rahimi på plats bredvid Martin. Han retade upp och provocerade honom, tillslut fick Martin nog och skrek "Din jävla Zigenare" till Daniel. Detta visste då ingen om. Så när 3 perioden kom så ropade dom upp att nummer 55 Martin Sevc, fick matchstraff. Jag, som var helt borta. Skrek för kung och fosterland att domarna var det ena och det andra. Och ja, ni förstår vart jag vill komma med det.. Matchen kom mot sitt slut, det blev 1-5. Vill inte gå in på hur jag känner inför siffrorna... 

Kvällen var under spänning, varför fick han matchstraff? Vad händer? Snälla, kan någon förklara? Tillslut fick jag reda på kommentaren Martin skrikit till Daniel. Jag tänkte bara, vilken töntig sak! För jag tänkte inte på att det var rasistiskt sagt eller något i den stilen. Men sen kom söndagen, alla hoppade på Martin. På mig. Facebook var bombat med kommentarer om honom. Det gjorde så ont i mig att läsa. Det gjorde så ont i mig när media drog igång diskussioner om fängelse, hårda straff, höga böter. You name it. Dagen gick, jag slängde ur mig det ena och det andra om folk i min omgivning. Det skapades en grupp som stöd till honom, jag var självklart med i den. Stöttar honom till slutet. Men sen media... Jag kunde inte förstå. Hur kan media göra såhär mot honom? Han är en människa för gudsskull. Han har känslor. Det finns folk som älskar honom, som också har känslor. Media är riktiga svin! 

Tillslut kom straffet, avstängd från 2 matcher och 20.00 i böter. För hårt straff, vi behöver Martin. Det gör vi verkligen. Han är så stark, som orkar hålla sig kvar efter alla påhopp han har fått stå ut med. Jag skulle ta all skit för hans skulle. Absolut. Men alla svin gav honom skiten. Jag kanske borde säga det att jag tycker absolut inte att det var rätt sagt av honom, men det var då fan inte nödvändigt att göra det såhär stort. För så stort är det inte. Då det finns så många andra utändska spelare, t.ex Martin. Som får höra det ena och det andra ute på planen. Men som domarna endra skiter i eller inte hör. Vad vet jag, som står på ståplats och skriker med mitt hjärta för att visa min kärlek. Min kärlek till Färjestad, och Martin. Men som sagt, det var såhär det såg ut. Jag har så mycket mer att säga, men det gör ont att prata om honom när jag vet vad han har fått stå ut med! 

Jag är inte stolt över vad jag sa och ordvalet kanske inte var det bästa, men jag får som utländsk spelare höra både det ena och det andra där ute på isen och det fanns sådana kommentarer även den här gången. -Martin Sevc.

Men han är stark han den där femtiofemman, Min Martin. Min ögonsten.



Framåt Grönvit.

Detta var ju då inte igår direkt..
Men jag går rakt på sak, ikväll är det match. Mina grönvita hjältar på isen igen, dock befinner sig inte min Martin på isen då han är avstängd för tillfället. Jag berättar allt om det ikväll, efter matchen. Då får ni höra allt om veckans spekulationer kring honom och Familjen Färjestad.

Jag sitter alltså och väntar på att klockan ska rinna iväg, och bli 17:25. Då går min buss mot arenan. Som jag har saknat att befinna mig i den hallen. (Senast var i lördags men..) Två dagar är lång tid.. Nu ska jag nog ta och bättra på sminket och dra mig mot bussen. Puss.