It's about how hard you can get hit, and keep moving forward.




Kvalitetstid.


Collecting sunlight

Vad gjorde du klockan 8 imorse?
Klockan 08:00 imorse var jag alldeles nyvaken och funderade på om jag skulle ta en senare buss till skolan...
 
Nämn något som gjorde dig glad igår.
Hm.. Det måste ha varit en konversation med proffsboxaren Patrick Bogere, samt stödet jag får av mina vänner dag in och dag ut. 
 
Hur såg du ut för ett år sen?
För ett år sedan såg jag ut så här: 
 
 
Drömmer du mardrömmar?
Nästan aldrig faktiskt, och om jag gör det, så är dom inte värst farliga. 
 
Vilken låt spelas mest ur dina hörlurar just nu?
Håkans livealbum från Way Out West 2010. Surprise, surprise.
 
 Är du kittlig?
Inte så värst, men ibland så. Speciellt under fötterna och i sidorna. 
 
Hur många kuddar sover du med?
Sammanlagt har jag väl 4 eller 5. Kuddar är väldigt viktigt för mig, jag gillar att vara "omringad".
 
Berätta om dina sommarplaner.
Om det blir som jag tänkt mig, så skall jag jobba så mycket jag bara kan. Jag skall även se Håkan Hellström 8 Juni, under min helg i Mölndal, samt se ÖIS (nej, jag gillar inte fotboll, men vad gör man inte för sina vänner?). Det kan hända att jag får vara funktionär på PIP. Arvika hamnfest är väldigt oklart om jag skall gå på, det beror helt på förusättningarna. Ett eller två besök till Tjörn står på schemat, samt många nätter i Uddevalla. Ett besök med Emelie ned till Göteborg är ju tradition, så ännu mer Göteborg för mig. JUSTE, jag skall även träna boxning för Patrick Bogere i sommar. Det blir även en boxningsgala i Stockholm! Samt alla självklarheter: Sola, bada, äta glass, träna likt en tok och umgås med mina vänner från olika delar i detta land. Det står även 2 bröllop på schemat, ena som fotograf och andra som gäst.  

 

När tycker du att livet suger?
Mitt liv suger i största del när det går mindre bra för Färjestad, i en kort mening. Sedan bör jag väl dra den slitna frasen om hur man mår dåligt när vännerna mår uselt och plugget svider. Jag är väldigt självkritisk, så när jag inte ligger på topp i boxningen, så anser jag att mitt liv suger, faktiskt.
 
Vart finner du inspiration?
Jag finner inspiration när jag befinner mig kring boxare, framförallt. Jag finner inspiration vid väldigt många olika situationer, men framförallt när jag umgås med kreativa människor. 
 

Vilka egenskaper värdesätter du hos andra?
Precis som Hanna skrev i sin lista, (flickan jag snattade listan ifrån) folk som kan bjuda på sig själva! Det är någonting jag värdesätter hos andra människor. Sedan att man är genuin och positiv som person. Jag anser även
att jag själv skall kunna vara mig själv med mina vänner. 

Vad får dig att må bra?
Numero 1 är självklart Färjestad Bollklubb och i samma veva svevar vänner samt familj. Jag inkluderar även boxningen här. 
Positiv energi, det är någonting som är väldigt viktigt för mig och det är något jag själv försöker sprida så mycket jag kan. 
När någon annan lyckas, det är en sann glädje och någonting som får mig inspirerad och glad. 
 
Vem kramade du senast?
Min kära mormor.
 

Har du någon fobi? Isåfall för vad?
Den här fobin är inte från denna planet men... Tårar.
 
Vilket ord använder du mest?
För tillfället: "Svar" innan jag säger Ja, eller nej eller olika svar. T.ex: Svar ja. 
 
När kände du dig riktigt nöjd med dig själv senast?
Tidigare idag faktiskt, för att jag har så mycket positivt på gång i mitt liv.
 
Hur ska du tillbringa resten av kvällen?
Jag skall fortsätta plugga, titta på En stark resa, samt sova.
 

When the angels ask what I loved most about life, I'll say you.

Med levande ljus omkring mig, "I won't give up - Alex G" på repeat och ett täcke över mina knän, sitter jag nu i min fåtölj för att få ur mig några rader om det som ligger mig närmast om hjärtat. Med andra ord: Här får ni mina känslor kring Färjestad och om att åka ur slutspelet i semifinalen 2013. 
 

Att vara Färjestadare innebär inte enbart att du har en grönvit beklädnad på in eller utsidan (eller både och), det finns så mycket mer under ytan. Vi är Färjestad. Tillsammans går vi mot guld, varje år. Det må inte alltid gå den väg vi är vana vid. Jo, jag kan säga att vi är vana vid att vara i final, ta ett guld eller silver, för Vi är Färjestad. Varsågoda att se statistik, och räkna ut det mest framgångsrika laget i Elitserien under 2000-talet och innan dess. Vi är 13 år in i 2000-talet och vi har tagit 4 hela guld under dessa säsonger. Vi är, som en av mina vänner så sant har sagt det förut, bortskämda. Vi supportrar är riktigt bortskämda av klubben våra hjärtan tillhör så vackert. 19 svenska mästerskapsfinalen under våra 38 säsonger i elitserien. Trots dessa otroliga siffror och resultat, så går jag under när vi, som detta år, åker ur slutspelet i semifinal. 
 
Jag känner en tomhet som ekar i hjärtat och var jag än är. Jag inser att säsongen är över, det var inte vårat år som vi trodde. Det kommer inte vara vi som blir hyllade av hela solstaden, det kommer inte vara vi som springer ut på isen iklädda guldhjälmar och tårar. Det kommer inte vara vi, helt enkelt. Detta smärtar mig starkt i bröstet. Under hockeysäsongen lever jag fullt ut och det märks vill jag lova. Jag skulle ljuga om jag säger att jag inte lever för Färjestad 365 dagar samt nätter om året, men under säsongen blir det lite extra (you don'y say...). Men nu, när allt är över. Jag ställer mig frågan: Vad i helvete skall du ta dig till nu, Jonna? Träna som en tok till september? Plugga ihjäl dig? Eller varför inte ägna lite tid åt dina vänner för en gångs skull när du ändå inte har hjärnan i en kommande semifinal mot Luleå, där du gång på gång undrar hur vi skall tackla JOOOOOOOOOOHANs räddningar i sista minutrarna, eller hur vi skall bygga upp våran defensiva spel när vi spelar 4-5 i slutminutrarna. Jag skulle även ljuga om jag säger att jag skulle byta ut detta mot något annat. För det är i den stressen jag vill leva. 
 
Som vi alla tänker: Det är inte bara att åka ur ett slutspel, det är att mista och vinna nya spelare också. Jag förbannar silly season med allt jag har. Samtidigt älskar jag den, med tanke på allt fint den kan ge oss. Allt hopp, som även kan raseras, men man får vara lycklig också. Många hjärtespelare försvinner efter den här säsongen och jag kan bara sammanfatta det så här: Hjärtekross. 
 
Färjestad Bollklubb, forever: now and until the end, you are, and always will be, the love of my life.