Bästismys

Klockan kommer snart passera nio och dagen har varit perfekt. Två guld till BK 1925. Jag är så jäkla nöjd och stolt över våra boxare. All cred till alla i klubben.
Efter att allt detta var klart så släppte min mor av mig hemma hos Anton som väntade otåligt på sin bästis (ja, jag är så jäkla självsäker...). Vi tog oss en jäkla lång promenad runt skattkärr och sjön. Väldigt mysigt. Vi slog oss ned på en brygga och låg där och filosoferade, som alltid. Då vi inte setts på år och dagar, delade vi många skratt och hade som alltid, väldigt roligt. Han kommer förmodligen döda mig när jag lägger upp denna bilden men.. Det är sådana smällar man får ta. Jag vet att han älskar mig ändå. Vi får se om jag överlever, puss.


Joy.

Dagens låt: Some die young - Laleh
Dagens klädsel: Svarta jeans en grå tisha samt en benlee-väst över.
Dagens frisyr: Utsläppt samt plattat.
Dagens make up: Hör och häpna, jag har sminkat mig! Foundation, eyeliner, mascara och rouge.
Dagens dricka: Vatten, som alltid.
Dagens mat: Alltså.. Korv..
Dagens godis: Nada.
Dagens film: Det har jag inte bestämt än.. Dear John förmodligen.
Dagens tidning: Inte en enda.
Dagens vän: Anton Persson.
Dagens person: Oscar Ahlin.
Dagens vill ha: Träning.
Dagens saknad: Sporten jag delar mig för, hockeyn.
Dagens köp: Boxningshandskar, eller mamma köpte dom men.. Let's pretend it was me!
Dagens bästa: Mellansvenska, våra vinster.
Dagens sämsta: Våra förluster, min trötthet, saknad.
Dagens internetsida: Blogg.se
Dagens beroende: iMessage.
Dagens roligaste: En utav matcherna. Vi alla vet. Men ingenting sägs. 20 sekunder. HAHA.
Dagens blogg: -

Dag 3. Mina föräldrar.

Mina kära föräldrar, vart skall jag börja. Jag bor hos min moder för det mesta, men tillbringar några helger hos pappa då och då. Min moder är dryga 40 år, detsamma är min fader. Far bor i molkom, långt här i från, där vill man inte bo. Mor bor i Karlstad, på våxnäs, ghetto om ni frågar någon som känner till det. Nej, så illa är det inte. Men, jag trivs lika bäst hos båda två. Jag har jätte fina förhållanden till båda två också. Så det är inte alltid ett helvete att vara ensam med skilda päron.

 

Min Fader, Niklas Danielsson.


Min Moder, Nina Svensson. Inte en ny bild direkt, men här sitter hon på sin rätta plats, nedanför ringen som tidtagare. Morfar bredvid, min hjälte han.

Örebro.

Den här helgen är det även mellansvenska mästerskapen i grannorten Örebro. Så där befinner sig jag och mamma för det mesta just nu, vi har även 6 boxare från våran egna klubb som har eller skall gå match. Idag hade vi 5 boxare som gick match, imorgon skall Oscar gå. Dessutom så skall Clas och Ronald (båda är från våran klubb) möta varandra i final. Detta låter helt knas, men det är så det får bli, då båda gick till final och då möter dom varandra av ren automatik. Vi låter detta bli en rolig match.
Våra eldsjälar, våra tränare, våra livslärare.


This is what I live for.

Under de senaste dagarna har Linköping varit rikt med proffsboxare från alla möjliga ställen här på jorden. Min mamma åkte ned redan på onsdagen för att vara med och hjälpa till inför galan som hölls i Cloetta Center, på fredagen. Själv tog jag tåget tillsammans med en vän till min moder under förmiddagen på fredagen. När vi väl var placerade i staden Gud ej ger guld så tog vi oss in på något stället och käkade, för att sedan bege oss mot hotellet för att hjälpa till det sista innan galans start.

 

När väl galan startade 19:00 (imponerande att den börjar när den skall, detta händer ytterst sällan, bra arrangeman!), så var det två amatörmatcher innan, imponerande matcher faktiskt. Kvällen var ung och klockan var bara barnet. Matcherna var riktigt grymma, jag njöt varenda sekund. Dessutom njöt jag lite extra då mitt stolsnummer var (nej, inte 55 som ni alla tror..) 27, Emil Kåberg. He used to be one of mine. Hur som helst, när slutet väntade på oss så satt vi alla lika spända inför Frida Wallbergs match. Matchen vi alla har väntat på. Matchen. Ja, den matchen. Den var över förväntan, hon försvarade sin titel. Denna vackra människa är alltså, världsbäst i sin vikt, på det hon gör. Denna vackra kvinna, är en av mina största förebilder.


Dag 2. Någonting som stärker mig.

Någonting som jag vet, är det värsta som finns är när mina kära hjärtan har det tungt i livet. Allt eller inget, jag vill alltid ha ett litet finger hos dom, för att stärka dom och få dom på rätta vägar, ge dom den styrka dom behöver. På det viset, stärker det mig, otroligt mycket. Att få veta att man har en stor betydelse i någon annans liv, betyder så otroligt mycket för mig. Jag har alltid velat alla väl, men det blir ofta lite fel för mig. Men då jag aldrig ger upp hoppet om att någon skall få må bra. Jag sätter mer än gärna mina hjärtans välmående före mitt eget, som många av dom också gör. Jag tycker att det är det finaste en vän kan göra, sätta någon annan före dom själva. Dock skall det vara till en bra mängd, det är en balansgång detta. Man skall inte vara för egoistisk/centrisk, men att strunta i sitt egna välmående är inte nyttigt, inte för en själv eller omgivningen. Så det som stärker mig en hel del här i livet, är att stärka mina hjärtan.

 


I hate this.

Dagens låt: I never told you - Colbie Caillat.
Dagens klädsel: Svarta jeans och en blårutig skjorta, USA converse.
Dagens frisyr: Blandat, men mest hästsvans har jag burit idag.
Dagens make up: Rent ansikte.
Dagens dricka: Kolsyratvatten.
Dagens mat: En massa sallad, sallad och någonting av sallad.
Dagens godis: Det är ingenting för mig längre.
Dagens film: Förmodligen starstruck efter denna lista.
Dagens tidning: Jag har väl ögnat någon sida i NWT kanske..
Dagens vän: Rebecca Forsberg.
Dagens person: Martin Sevc.
Dagens vill ha: Ett vi.
Dagens saknad: Hockeyn. Ingenting annat.
Dagens köp: Inget jag har minne av..
Dagens bästa: Träningen, helt klart.
Dagens sämsta: Denna kväll
Dagens internetsida: Tuben, I think.
Dagens beroende: Instagram. I'm in love.
Dagens roligaste: Måste ha varit sparringen.
Dagens blogg: Fancyboom.blogg.se

Where are we?

Jag kanske inte borda haka upp mig på saker och ting som inte kommer förändras hur mycket jag än försöker. Vissa saker ändras med tiden, utan att du kan göra ett skit åt det. Att få ord kastade i ansiktet kan skada så mycket mer, än att skada sig själv på ett brutalt sätt. Det är nog det värsta med alla dessa tider. Att få en massa ord tillbaka, man aldrig trodde att ögonen skulle få rulla runt över. Av just vissa människor skapas en extrem smärta. En smärta som inte går att beskriva, mer än att nålar i nacken är massage jämfört med det här. Att slag, över hela ansiktet är en lätt smekning över kinden jämfört med det här. Att ord är det värsta jag vet, det har jag vetat länge. Men att ord skadar så djupt, det är någonting man blir påmind om ibland. I mitt fall, för ofta.

Even though you can't see me, I'm right beside you.


Dag 1. Presentera mig.

Jag heter Jonna Eva Linnéa Danielsson, jag skall fylla 17 nu i oktober. Jag bor i solstaden Karlstad i värmland, där jag trivs som allra bäst. Tillsammans med mina nära och kära. Jag går barn och fritids-gymnasiet på hammarö, och trivs sisådär. All denna information är egentligen helt onödig. För när jag presenterar mig, presenterar jag mig som en grönvit. Då i alla lägen, mitt hjärta klappar för klubben som kommer här i från. Även kallad, La familia. Ögonen vattnas när jag hör de orden. Färjestad Bollklubb.

 

Den killen som mitt hjärta bara rusar iväg för är ju.. Martin Sevc. Det har varit en berg och dalbana att ha så mycket kärlek till en spelare av det motivet. Jag har fått stått ut med hat och svordomar, samt tragedier kring denna spelare. Ni får tycka vad ni vill när ni läser dessa rader. Men det är inte bara hockey, och det är inte bara en hockeyspelare. Det är en sagolik människa. Det är en människa som jag ser upp till. Som jag vill befinna mig hos. Han med det grönvita hjärtat och en själ likaså. Jag, med handen på mitt egna hjärta, älskar honom.

Som sagt, mitt hjärta klappar och har sig för just denna sport, ishockey. Men det finns två andra sporter som alltid funnits vid min sida, och det är Ridning och Boxning. Jag boxas numera i kluben 1925 Karlstad. Det brukade vara min käre morfar som tränade mig, men nu har en av mina hjältar lagt ned sin tränarsinsats. Träningen går som smort och jag har tagit tag i mitt liv, kosten, träningen och känslorna.

Någonting annat om mig själv måste nog vara mina konsentrationsvårigheter, en nedsättning jag alltid haft. Samt att jag är väldigt hyperaktiv och impulsiv av mig. Känner man mig inte, uppfattar man mig nog som väldigt framåtruffsande och oartig i vissa tillfällen. Men jag kämpar för att hålla saker och ting i mitt huvud. Jag är en person som blir väldigt lätt frusterad och väldigt arg. Men det kan lika gärna gå över på mindre än 5 sekunder. Så det är ganska blandat. Humörsvägningar, jo tack. Annars är jag väldigt glad och sprallig av mig. Men kanske lite för ärligt i vissa situationer...

Charmig chey mitt upp i allt också. Men här är jag. I mindre fina tider.


Tiden går, alla ändras.


Här står jag på egna ben.

Då var jag här igen, på egna ben. Jag är inte helt okej, det är jag verkligen inte. Allt kring den femtiofemma är fortfarande lika stötande. Men, det börjar lätta. Men när jag säger att det lättar, blir det ännu värre. Så egentligen kanske det bästa vore att inte skriva så mycket kring den hjälte mitt hjärta klappar lite extra för, utan att låta honom leva vidare, tillsammans med mig någon annan stans. Där lämnade jag det ämnet för idag. Tro inte att det inte kommer att komma tillbaka, för det kommer det.

 

Hur som helst, jag är tillbaka. Jag har ganska mycket att ta igen i bloggen och framförallt utöver den. Vänner som inte fått den uppmärksamhet dom bör fått. Jag skäms. Det gör jag, så nu tar jag tillbaka allting igen. Visar min kärlek och skall snart mösa ned mig i min säng för ännu en natt. I'll keep in touch.



This is not a good bye, it's a see you later.



Jag återkommer när jag är på fötter igen. Farväl.


a year ago.

För ett år sedan. Stod jag på en trappa som lyftes av hyllning. Vi stod där, vi alla med grönvita själar och hjärtan. Vi delade både blod, svett och tårar. Det är okej att gråta när man skriver ett sådant här inlägg, det är det alltid. För ett år sedan, då var jag lyckligare än jag varit i hela mitt liv. Jag var så själaglad jag bara kunde bli den kvällen/natten. Den var lång och jag njöt varenda sekund av vad jag fick uppleva.

 

Guldkonfettin som regnade ned över mig på trappan där jag stod, på ståplats den 14 april 2011. Vi blev hjältarna som klarade alla dessa motgångar vi gått igenom. Det fanns bara vi. Vi. Starkare än någonsin, med vårat guld i hand stod vi på isen. Ni som inte förstår er på detta, undrar förmodligen varför jag använder mig utav Vi istället för dom, är på grund utav att Vi är Färjestad. Alla vi. Just precis därför. In på isen igen, vi jublade och skrek med våra halsar små och fick en respons som inte går att sätta ord på. En lycka som var så mirakulös och sagolik. Den dagen, kommer jag förevigt att minnas. Jag bär med mig den lyckan varje dag. I mina tunga dagar, väcker denna sagolika histioria mig alltid.


Kompisen och jag.

Vi rullar på som vanligt. Ville bara få det sagt när jag står här på gatan.


Ibland.

Dagens humör: Låt mig vakna upp ur denna mardröm.
Dagens mående: Som dom närmsta dagarna.
Dagens borde: Träna och plugga.

Dagens frisyr: Knut mitt på huvudet.
Dagens smink: -

Dagens klädsel: Svarta jeans-shorts och en vanlig tisha.
Dagens planer: Träna, plugga och... Vad gör man på lördagar?

Dagens materiella vill ha: En pojkvän, en prins.
Dagens fundering: Varför var inte detta vårat år?

Dagens beroende: Jag har inte hunnit skapat något, men det brukar vara Instagram.
Dagens tråkigaste: Mensvärken.

Dagens längtan: Välmående.
Dagens superlängtan: Hösten, hockeyn, Färjestad.

Dagens tidning: -
Dagens låt: She will be loved-boyce avenue.


"Du vet att jag älskar dig." -Jag visste, när du visade det.


Klomsi.


Through the silence.

Just i denna stund är träningsvärken här och hälsar på. Så jag är lite segare än vad jag var igår. Men jag körde 3 pass, och är nöjd. Blir bara ett kort styrke pass hemma idag, för jag hinner inget mer. Skulle egentligen varit ut på en löprunda, men i detta väder och allt sådant, så skippar jag ta mig fan det idag. Men som jag redan har berättat så skall jag runt två-tiden möta upp min kära vän Magdalena, som jag inte träffar allt för ofta. Vi får se vad vädret visar och vad vi hittar på. Som jag saknar henne, verkligen.

 

Senare under kvällen, så skall jag iväg med min klass för att ha en grill-kväll på Orrholmen. Jag hoppas det blir riktigt fint och att vi har roligt. Man vet ju aldrig vad som kan hända. Och speciellt inte ikväll (jag svarar på eran fråga: Ja.). Men hur som helst, nu skall jag rycka upp mig och träna lite (mycket).


Tomorrow.

Vakna till liv.
Morgon power-walk.
Göra mig iordning.
Möta upp Magdalena.
Grillkväll.

Life is king.

Det är lätt, men så svårt.


Nu är det bara du som fattas, igen.

Efter en lång dag ligger jag här i sängen, med känslan att dagen nyss börjat. Men den drar sig mot sitt slut ser jag nu, 23:55 (förvånade?). Idag har jag verkligen känt att jag gjort någonting vettigt, och den känslan slår ganska mycket. Dessutom är jag ensam i ett par dagar, då min mor är på kurs i våran huvudstad även kallat 08-land. Jag må säga att jag saknar henne, faktiskt.
Men för bara någon halvtimme sedan begav sig mina kära vänner hemmåt efter en mysig kväll här i mitt lilla kryp in. Vi har haft det riktigt trevligt och kollat på diverse program på tv! Jag trivs bra med människorna i min klass, ja det gör jag.

Don't give up.

Klockan nio ringde klockan på telefonen och det var dags för en powerwalk med min föredetta granne, även kallad världens finaste Caroline. Klockan tio ringde det på dörren, regn och blåst här kommer vi! Även om det regnade och blåste som aldrig förr, så hade vi det riktigt trevligt faktiskt. Vi gick dryga milen runt stan och lite överallt. Ser fram emot att göra detta oftare. Skall även iväg och träna om några timmar. Det skall bli så jäkla skönt, jag är peppad som aldrig för att träna nu. Så därför får detta bli ett avslut på detta inlägg, då jag skall göra mig iordning.

easter 2012, pictures


Kärleken är oändlig


Jag börjar idag.

Dag 01 – Presentera dig
Dag 02 – Någonting som stärker dig
Dag 03 – Dina föräldar
Dag 04 – Din defenition av kärlek
Dag 05 – Din bästa vän
Dag 06 – Ett ögonblock
Dag 07 – Vad du tror på
Dag 08 – Dina drömmar
Dag 09 – Ditt bästa minne
Dag 10 – Något du ångrar
Dag 11 – Ett till ögonblick
Dag 12 – Något som upprör dig
Dag 13 – Något som får dig att må bättre
Dag 14 – Något som får dig att gråta
Dag 15 – En första
Dag 16 – Dina rädslor
Dag 17 – Din favoritplats
Dag 18 – Något du saknar
Dag 19 – Vad du strävar efter
Dag 20 – Ett sista ögonblick


Jag saknar den jag lärde känna.


Jag är själv så dum, som utsätter mig för detta.

Igår eftermiddag bestämde jag mig för att åka och sova hos min Moster och hennes familj, som även är min familj. Blir ni förvånade? Tänkte väl det... Och eftersom att jag hade lovat mig själv att ta en löprunda, så fick jag göra det. Det var riktigt skönt, men eftersom jag har nordens, nej jag lovar, världens sämsta kondition så var det ta mig fan inte lätt. Så, det får väl bli en runda idag också.. Jag förtjänar det. 
Det bästa måste ändå vara att man springer av sig all ilska, sorg och alla dess namn på känslor. Och även, känslan när man kommit ur duschen. Då känner man att man lever åtminstonde.

 

Nu är jag hemma och har precis satt mig under täcket och väntar på svar från Ida. Melissa Horns stämma är det som hörs i mina högtalare för stunden. Hon må jag säga, är begåvad. Jag är fast i henne, hennes texter och stämma. Jag har nog lyssnat på henne i ett par år nu, och jag tröttnar nog aldrig, någonsin. Hon sätter ord på mina känslor, och det är inte lätt. Nu skall jag fortsätta vara emotionell.



Tryggheten, i en av det motsatta könets tröja.

Det gör ont i hela mig. Godnatt.


I hate you.

Dagens låt: Long time - John de Sohn ft. Andreas Moe
Dagens klädsel: Jeans, och min gröna Färjestad tjocktröja. (enbart för att jag visar min kärlek, oavsett) IGEN.
Dagens frisyr: Utsläppt, slitet.
Dagens make up: Absolut inte, det hade runnit i hela ansiktet efter alla dess tårar ändå.
Dagens dricka: Vårat kära kranvatten.
Dagens mat: Skolmat.
Dagens godis: Rebeccas halva dödskalle.
Dagens film: Inch by inch.
Dagens tidning: Alla dess slag, sporten enbart.
Dagens vill ha: Ett leende.
Dagens längtan: Höst. Ny säsong.
Dagens köp: Ingenting.
Dagens bästa: Allt stöd.
Dagens sämsta: Vi är ute ur slutspelet. Vi kämpar inte längre om guldet.
Dagens internetsida: Alla sveriges hockeysajter.
Dagens beroende: Musiken och uppdateringarna om laget och dess spelare..
Dagens roligaste: Ingenting. Verkligen ingenting.
Dagens blogg: Jag har knappt besökt en enda. Jag vill bort.

Please, don't leave me. Fight with me.


💚


We are cut out.

Jag finner inga ord för detta. Det finns ingenting som sitter på sin egen plats längre. We're no longer in perfect condition. Min familj tog sig till den femte semifinalen. Men idag, tog det slut. Idag sa vi alla, på kärt återseende. Till våra hjältar som fortfarande finns hos oss, precis här. Jag har inga ord som kan beskriva allt jag känner nu. Så jag förstår inte varför jag ens ger det ett försök? Detta är bara meningslöst. La Familia.

 

Tårarna rann, paniken i mig flög i hela mig. Vi kämpar inte längre om guldet, vi gör inte det. Vi står inte på torget denna våren. Detta har varit våran tuffaste säsong, både fysiskt och psykiskt. Om ni minns allt om Martin som skett denna säsong, så kanske ni förstår vad jag gått igenom. Det är det tuffaste jag varit med om, det var som skärsår i mig. Hur allt kunde bli så, förstår jag inte. Jag hoppas, på tre nya år med min Martin. Nya guld. Torget.

Jag klarar inte av att skriva mer nu, fingrarna skakar och jag är borta.


Det känns i våra hjärtan på riktigt.


Jag skall sakna dig imorgon.

För stunden känner jag mig ganska nöjd över att jag lagt mig ned för att plugga. Och jag lyckas faktiskt, och det går faktiskt in i den lilla grå. Under morgondagen kommer jag att ha en kommunikation-prov, på onsdag har jag ett matematik-prov samt en samhällskunskaps-koll. Jag hoppas verkligen att det går som det skall. Jag har lovat mig själv att plugga gärnet inför alla dessa tester. Så jag kan vara nöjd sedan. Detta är allt annat än kul. Back to life.


You smile, I smile


Det finns ett vi. Och vi har hittat, vi.


List.

Dagens låt: Katy MCAllister-Seriously
Dagens klädsel: Jeans, och min gröna Färjestad tjocktröja. (enbart för att jag visar min kärlek, oavsett)
Dagens frisyr: En toffs, mitt på bakhuvudet.
Dagens make up: Fondation, puder och mascara.
Dagens dricka: Kolsyrat vatten.
Dagens mat: Ingenting än så länge, men matsedeln säger fisk.
Dagens godis: -
Dagens film: Jag får dra en, dagens jag vill se: SM-guld 2012, när den kommer ut.
Dagens tidning: NWT, vad annars?
Dagens vill ha: En vinst.
Dagens längtan: Påsklovet, samt finalen.
Dagens köp: Ingenting.
Dagens bästa: Min bästavän.
Dagens sämsta: Folk som inte visar respekt, när man behöver det. Vi har inte åkt ur än, vi tar oss till final.
Dagens internetsida: Youtube.
Dagens beroende: Min telefon.
Dagens roligaste: Allt jag kommer ihåg ifrån lördagen.
Dagens blogg: http://fancyboom.blogg.se/

Det är inte försent.


Långa nätter.

Gårdagen bestod av kära vänner och ett någorlunda väder. Det vill säga, jag och Rebecca begav oss in till stan för att kolla runt lite medan vi väntade på Anton och hans vän som skulle dra sig mot gymmet och köra lite blandad boxning. Och jag, som är intresserad ville följa med och se på. Riktigt underhållande, må jag säga. Jag fick åtminstonde skratta tills magen vred och vände sig. Tackar för det.

 

Fick även ett sms från min kära vän, Caroline. Som undrade om jag ville vara med och mysa med tjejerna, så det stod också på shemat. Klockan halv nio befann jag mig i hennes blåa hus med vita knutar och (mös) medan vi hadeEarthhour. Caroline hade någon kortlek med frågor och funderingar, som vi plockade fram. Som sagt, vi hade det supertrevligt. Jag och mina fina. 

Emelie Palm, min lilla ängel. Hon sov hos mig inatt då det skulle bli aldelles för sent att åka hem från Hagalund till Rud. Så vi myste ned oss i soffan framför en film och somnade i varsin ände. Och vaknade på morgonen med kisande ögon utav den förbannade solen. Okej, nu skall jag inte klaga när vädergudarna är på våran sida. Men snälla, varför så tidigt?Hur som helst, vi båda gjorde oss iordning inför dagen och för mig väntade hockeyn. Mer om den kommer senare. När jag torkat tårarna som kommer komma vilken sekund som helst.