Kaaaang


I miss you.

If you ask me how I'm doin I would say I'm doin just fine.
I would lie and say that you're not on my mind.


you are the only one that always makes me , even though you're not around


Läs, och njut.

KARLSTAD. Och så var det som vanligt igen:


Färjestad är Sveriges bästa hockeylag.


Det sägs att det var serieledarna som var på besök i Karlstad på annandag jul. Men det var inget snack om vilka som var bäst.

Skellefteås målvakt Andreas Hadelöv var matchens lirare, men när Skellefteå slarvade i egen zon och bjöd på ett friläge för Per Åslund, som satte 2-1, då var det definitivt över för gästerna.
Nu kanske någon börjar prata om tur och otur.
Lägg av.
Tur - det är något man förtjänar.
Ingen var mer välförtjänt ett mål än just Per Åslund, som måste ha åkt skridskor en sträcka som motsvarade Karlstad-Karlskoga i den här matchen.
Och ska man slå Skellefteå, då måste man åka skridskor tills man har blodsmak i munnen - från första bytet.
Jag har tidigare hyllat Skellefteå för lagets fartfyllda "Ramones-hockey" och Skellefteå har kört slut på nästan allt motstånd den här säsongen. Ofta varit som bäst när motståndarna varit som tröttast i tredje perioden.
Skellefteå är Sveriges näst bästa lag och har bara förlorat 14 matcher den här säsongen.
Men då kommer vi till det mest intressanta.
Tre av förlusterna har kommit mot just Färjestad.
Flera spelare som jag pratade med i Skellefteå sa också samma sak:
- Färjestad är ett skickligt lag.
Alla pratade om Laget Färjestad.
Den här matchen startade Färjestad med sex backar, och junioren Daniel Bertov skulle bara titta på. Då blev Jonas Frögren skadad. Debutanten Bertov fick göra några byten, annars rullade Färjestad på med fem backar.
Efter halva matchen blev lagkaptenen Rickard Wallin knockad i en kollision med Martin Lundberg.
Situationen är omtalad. Några kallar det "blindside-hit", andra "en bra tackling" - det var inget av det. Det var en olyckshändelse när två spelare krockade med varandra.
I halva matchen spelade alltså Färjestad med fem backar och utan sin lagkapten - mot serieledarna Skellefteå.
Ändå var hemmalaget klart bäst i sista perioden.
Lite skillnad mot inledningen av säsongen, då regerande mästarna förlorade nio av lagets elva första matcher och flera utomstående krävde att nye tränaren Niklas Czarnecki skulle få sparken.
Jag förstod aldrig riktigt det.
Av de nio förlusterna kom fem efter ordinarie speltid och som Sanny Lindström sa till mig efter segern mot Skellefteå:
- Det var inte Czarneckis fel att till exempel Rickard Wallin inte gjorde mål och att jag var dålig. Vi var lite fartblinda allihop sen guldet i fjol, vi spelade ett spel som inte riktigt passade oss i början.
Inför säsongen byggde Czarnecki ett mer offensivt spel efter önskemål från spelarna. Ganska snabbt förstod alla inblandade att styrspelet och den höga forecheckingen inte passade detta Färjestad.
Det var tillbaka till grunderna igen. Färjestad fick omgruppera och "bli sig själva igen", kan man säga.
- Czarnecki fick otroligt med skit i början. Vi spelare klarade oss nästan undan kritik helt, han var ny tränare och stod där i skottgluggen. Han kanske också ville lite för mycket som alla oss andra. Men Czarnecki är en väldigt bra tränare, sa Sanny.
Ingen spelare kan förstås säga något annat.
Men när man pratar runt med folk i Färjestad blir det snabbt uppenbart att det som gjorde att laget klarade sig ur "krisen" i början av säsongen var att man höll ihop.
Cheferna Håkan Loob och Thomas Rundqvist blottade aldrig något tvivel på sina nya tränare. Från spelarna kom heller inga signaler om att det var "Czarneckis fel".
Han fick Jörgen Jönsson vid sin sida, men Czarnecki har inte stått med mössan i hand för de etablerade tungviktarna i "Familjen". Czarnecki har petat rutinerade Christian Berglund och tvingat ner lagkapten Rickard Wallin i fjärdekedjan.
Det är klart att dessa gubbar inte bjöd Czarnecki på fika på stan just då.
Men både Berglund och Wallin är för proffsiga för att gnälla.
De jobbade hårdare i stället.
Resultatet av det ser vi nu.


Min lilla prins


True colors

Är jag den enda som inte hittar någonting när jag är på stan? Antagligen.. Eftersom Fanny hittar allt och jag inget. Så är det alltid. Min plånbok älskar mig för det, men jag går bara runt och deppar ihop, haha... Men nu har jag varit hemma sen någon timme tillbaka och väntar på att Fanny ska komma hem från stan. Föresten, jag vaknade klockan ETT på dagen idag, helt sinnes. Jag vaknar aaaaldrig så sent, verkligen aldrig. Dock somnade vi runt tre, hehe.. Men ändå, jag blev så himla förvånad, dessutom var det någon som ringde och väckte oss. Tänk om ingen hade gjort det, då hade vi sovit ännu längre. Okej jag får detta att låta som jag slagit världsrekord eller någonting men.. W/e. Nu ska jag fortsätta att lyssna på Amanda Fondells album. Pejssvejs.

Jag älskar

♥ Min iPhone4.

♥ Min Nikon D3000 samt mina objektiv.

♥ Färjestad Bollklubb.

♥ Martin Sevc.


♥ Påniheztar. (jonna_horselover_95)

♥ De fotobloggar jag följer


♥ Unicorns


♥ Stepbrothers (världens bästa film) samt despicable me!!!!

♥ WE♥IT!!


♥ La familia


♥ Mina underbara vänner


Han


Snottade en liten lista.

Dagens humör: Taggad till tusen som gick över till fml.

Dagens mående: Hur glad som helst, för min bollklubb tog hem vinsten. Men tankarna flödar och då vänds tummen ned.
Dagens borde: Vara lycklig och spendera all tid jag kan med bästa Fanny.

Dagens frisyr: Utsläppt lockigt till en början, men plattade det efter halva dagen.
Dagens smink: Foundation, puder, dipliner, mascara och ögonskugga.

Dagens klädsel: Svarta jeans från carlings, beiget linne med vollanger från Lindex, samt en svart skjorta från H&M
Dagens planer: Mellandags-rean, sedan hockey!!

Dagens materiella vill ha: Ja,adu.. Han börjar ju på boskstaven ah fast nej.
Dagens fundering: Hur fan tänker vissa domare?

Dagens beroende: Mina orangea tuggummin!
Dagens tråkigaste: Kommer inte på något..

Dagens längtan: Nästa hockeymatch.
Dagens superlängtan: H O C K E Y

Dagens tidning: NWT.
Dagens låt: Mange Bjuder. En självklarhet!


- du


Enade vi stå, för vi är Färjestad.

Ligger just nu i sängen bredvid en trött Fanny som somnat, efter en lång dag. Och en vääääldigt skön vinst, men förjävla dumma domare. Jag går helst inte in på det eftersom jag vet med mig hur sur jag kommer bli så jag hoppas det räcker med att säga att vi vann matchen med 3-1. Då vi mötte Skellefteå AIK. Serieledare dessutom, så det är hur bra som helst.

Det vi gjort idag är väl att vi var uppe med tuppen för att åka till bergvik och kolla runt lite på mellandags-rean. Jag hittade ingenting, medans Fanny hittade snudd på allt. Avundsjuk fast ändå inte, då jag spar alla mina pengar. Och det är ju aldrig fel. Efter bergvik aka breivik. Skämt å sido. Så åkte vi hem för att göra oss iordning inför den efterlängtade matchen. Och tillslut blev klockan halv tre och vi vandrade till bussen, taggade som två idioter åkte vi till Färjestad.
Väl där väntade en vacker arena och världens bästa människor. Så när vi befann oss i mitt andra hem så var det bara att invänta matchen och spelarna. Det var tifo, idag igen. Helt underbart då vi stod med varsin 2-pinn och sjöng fram laget. Underbart. Det stod 0-0 i två perioder, det var hemskt. Jag trodde jag skulle avlida om jag ska vara helt ärlig. Men det blev bättre, men Rickard Wallin fick åka ut efter att ha blivit så hårt tacklad att han nu har hjärnskakning. Och SAIK fick inte ens en ynka liten utvisning, kan ni förstå att Jonna Danielsson gick lös? - Ja, precis. Bättre blev det heller inte när min Martin fick en 2 minutare för tripping. 
Men som sagt, denna matchen var det domarna som hade något fel i bollen. Men matchen slutade bra. Och jag älskar Stefan Meyer. Stort tack till dig. Och min bollklubb.


Såhär såg det alltså ut. Kärlek.


Foto: Daniel Briander.

💚


25 December

Som jag längtat efter denna dagen, då min såkallade kusin från Göteborg kommer hit till Karlstad. Hon stannar här till den 28e. Och jag kan lova att jag har saknat henne fruktansvärt mycket. Och våran högtid blir matchen som spelas imorgon i min kära arena. Så det ska bli helt underbart. Det är även hennes första hemma match hon går på, och hon är minst lika tokig i dom grönavita som jag är. Helt underbar är hon. Så om fyrtiofem minuter far jag och mamma iväg till busstationen för att hämta upp henne. Ha en underbar Juldag.
Pejs
Här sitter jag med mitt lockiga hår och väntar på att tiden ska gå. Hejdå (rimmat fläsk)

Kusinvitamin


Julafton

Nu har jag lagt mig i sängen och slappnar äntligen av, efter en god julafton. Dagen har varit fantastisk, verkligen. Är supernöjd. Jag fick äntligen ett batterigrepp till min lilla bebis D3000. För stunden skypar jag med alkajda och ska ta fram mitt block och skriva av mig lite. Det är bland det bästa som finns. Jag tog inte så mycket bilder under middagen men det får duga!

24 December

God Jul.
Om ni frågar mig så känns det verkligen inte som Jul än, men det kanske kommer under dagen.. Det återstår att se! Imorse bytte jag och mamma våra första julklappar. Jag tackar till tusen, då jag fick en foto-webbkurs med Emelie Ohlsson, enligt mig. Världens bästa fotograf. Checka hennes blogg genom att trycka HÄÄÄÄR. Hon är suverän verkligen.
Nu ska jag ta fram kläderna, som inte är alls speciella men.. Jag är ju som jag är, klär aldrig upp mig. Lite tråkigt men, för en gångskull ska jag nog lägga upp hur jag kommer gå klädd. Pejs.

Julmys med Alkajda

Igår kom Ida hem till mig för att skratta lite, det är våran grej liksom. (kan inte fatta att jag skrev liksom i ett inlägg...) När vi hade skrattat klart och gjort oss iordning flög vi med våra unicorns till stan och shoppade klart dom sista julklapparna. Så det kändes fruktansvärt skönt efteråt. Sen käkade vi på subway och pratade om allt från himmel till jord. Så himla bra är den tjejen, alkajda. Ville bara få det sagt. Pejs.


Väntan är oändlig


Som jag vill vara




För några veckor sedan kom en liten tjej hem till mig vid namn Ida. Kameran slets upp ur väskan och vi var igång, som alltid. Vet inte varför dom kommer upp först nu, men bättre sent än aldrig. Så här är dom, även om dom blev allt annat än bra. Så är modellen så otroligt vacker.

Three words, means the world to me.


Julavslutning på Hammarögymnasiet.

Nu har en termin gått, och jag är ganska nöjd om jag ska vara helt ärlig. Min klass är superbra och jag trivs verkligen, det gör jag. Och det går inte en dag utan ett gott skratt. Julavslutningen började med att alla var tvungen att sätta på sig skoskydd. Många bojkottade, men duktig som jag är så satte jag på mig dom vackra blåa skoskydden. Sen vandrade vi in i gympasalen. Där väntade en innebandy-final. Och sedan lite sång och musik. Efteråt gick vi till klassrummet och fikade och myste lite inför lovet. Tack Birgitta och Lisa för en superbra termin, verkligen. Klockan slog 11:00 och då var allt klart. Vi hade äntligen fått vårat efterlängtade lov.
Trevligt folk må jag säga er.
Ser ni klockslaget 00:55.. Okejokej, jag ger mig. Eller vänta, nej det gör jag fan inte.

Boxning i Göteborg.

8:00 i söndags morse satte jag mig i bilen för att åka till göteborg med gott sällskap. Dom som skulle gå match var Martin, Ronald och Malin. Men Malins match blev inställd. Ronald förlorade, och så gjorde Martin. Så det var inte glada miner påväg hem direkt men.. Vi kör på hårdare nästa gång. Och som vanligt får jag leka fotograf under matcherna. Jag blev då fan inte nöjd över bilderna men minnen för livet är det ju alltid. Och det är det jag vill fånga med min kamera. Annars var det supertrevligt i fina Göteborg som jag saknar så det gör ont... Men största kärleken går till min älskade hemstad Karlstad.
Tyvär slutade Ronald kämpar-match med förlust men.. Han kämpade på som bara den!!
Det slutade likadant för Martin. Men lika bra kämpat!
Bra kämpat killar!

Seems like its been forever, that you've been gone.

Äntligen är snön här, vi får väl hoppas att fanskapet ligger kvar till julafton också. Annars är det ju helt värdelöst, om ni frågar mig.
Just nu sitter jag i sängen, iordninggjord för att åka in till stan och träffa ett par kära vänner till mig. Även om jag stannat hemma som sjukling idag, så kom jag upp ur sängen och det är ju bra!
Mina älskade katter, ligger just nu framför mig iihopkurade som igelkottar. (jag älskar dom faktiskt ibland.. när dom inte river huset)
Idag vill jag verkligen kripa tag i kameran och springa ut i det fina vintervädret men.. Vi får se hur det blir där. Nu har jag inte tid mer er. Pejs

/ Indeed


Här har det inte hänt mycket.

Hej jag heter Jonna och är efterbliven. (random, check!)
Som sagt, det har ju inte hänt så mycket här i bloggen så.. Förstår att ni tröttnat. Men jag ska kanske dra mig baklänges och ta tag i det. 2055.... Just nu ligger jag nyduschad och väntar på ett litet samtal från en kär vän. Men han har nog förvandlat en halv timma till en hel timma. Fy!
Sedan ligger jag i koma också. Eftersom att det inte har varit hockey på år och dar. Så mitt liv är lite på eftertjälken just nu känner jag. Annars är livet tummen upp i rumpan. Nu ska jag fortsätta att lyssna på mina emotionella låtar. Peace, fast mittenfingret!

Det finns inget annat jag vill. Än att prata med dig. Att se dig. Vara med dig.
Jag är beroende. Beroende av dig.
Det har jag varit, sen långt tillbaka.
Live of my life, My soulmate. You're my bestfriend!


Världens bästa bästis


23:11

Äntligen har jag lagt mig ned i sängen för att försöka slappna av samt sova inom kort. Dagen bestod av en tur på stan med Emelie. Mitt bankomatkort har gått ut och jag glömde det nya hemma... Sedan åkte jag hem, för att plugga osv. Men planerna ändrades och jag far till Ida istället. Ska man sammanfatta våran kväll så säger jag bara. Skratt. Det stod högst upp på våran tdl. Nu säger jag godnatt.
Peace, fast the middlefinger.


Det ni!

För det första.. jag har en kärlek till Färjestad Bollklubb jag aldrig någonsin kan beskriva.
För det andra.. han som lyser upp mitt liv och bollklubben ännu mer, är killen med 55 på ryggen.
För det tredje.. jag är väldigt pratglad, pratar 90% av min dag. Och högt också..
För det fjärde.. jag blir sur väldigt lätt, fort, och ofta. Men jag jobbar på det! (tro inte att jag är värsta bitchen för jag skrattar och är glad nästan jämt!!)
För det femte.. så är jag så otroligt glad över vad jag har i mitt liv just nu.
För det sjätte.. jag lever lite för min kamera och mina objektiv. jag älskar att skapa minnen med min kamera. i fyra ord, jag älskar att fotografera.
För det sjunde.. jag lyssnar oftast på deprimerande låtar, bara för dom är så sjukt bäst.
För det åttonde.. hästar ligger mig väldigt varmt om hjärtat, har alltid gjort.
För det nionde.. så har jag börjat ett nytt liv, och älskar det.
För det tionde.. jag är så jävla galen.
För det elfte.. jag är fruktansvärt klumpig, alltid varit.
Sist men inte minst.. Jag skulle ge upp allt för det/dom som ligger närmast hjärtat.

Söndagsmorgon.

Såhär såg min frukost ut imorse.. Just nu ligger jag i sängen och väntar på att Emelie ska höra av sig, så ska vi fara in till stan och kolla runt lite bland allt som finns. Samt köpa lite julklappar, även fast det var tänkt att vi skulle göra det imorgon egentligen. Men vi får se vad vi hittar... Nu ska jag fortsätta ha en jag-älskar-simpleplan-så-jävla-mycket-morgon.
Peace, fast mittenfingret.

Girls night



Klockan tickade ganska segt igår om man säger så. Men tillslut blev den tillräckligt mycket för att jag skulle kunna vandra till busskuren för att sedan åka till Andrea som har fyllt år. Grattis i efterskott min goa vän! När jag väl kom dit så var det en hel del folk där redan. Alltid trevligt att träffa på nytt folk. Kvällen hade börjat och pressenter öppnades, skratt delades. Kvällen var jätte fin. Men min mage pallade inte, så jag åkte hem tidigare än väntat, tyvärr. Men supertrevlig kväll, verkligen!